فن بیان و سخنوری
احتمالا همه ما یکی از این جملات را شنیدیم ای کاش می توانستم در جمع حرف بزنم ای کاش می توانستم با آدم های مختلف راحت ارتباط بگیرم ای کاش می توانستم خوب حرف بزنم!
فارغ از اینکه در چه جایگاه و موقعیتی هستیم حرف زدن مهمترین راه ارتباطی و موثرترین روش برای رسیدن به خواسته ها و ارزش های ماست اما چالش ما همواره استفاده از این توانایی بوده است
اینکه چطور بتوانیم در لحظه از هنر خوب حرف زدن استفاده کنیم و بیشترین سود را از آن ببریم.
این چالش اما با وجود آنکه در تمامی روزمره و اتفاقات زندگی ما نقش دارد ولی خیلی از افراد گاها با جمله های مثل حرف زدن ذاتیه یا حرف زدن کاری نداره به سادگی از آن گذر می کنند.
اما اگر نگاهی به این مشکلات و چالش ها داشته باشیم متوجه می شویم که می توان بخش بزرگی از این چالش ها را با تمرین و تکنیک های مختلف فن بیان برطرف کرد.
مثلا صحبت در جمع یکی از شایع ترین چالش های ما برای ارتباط با دیگران است که اغلب کسانی دچار این مشکل می شوند که تجربه های ناموفق و شکست خورده ای در این زمینه تجربه کرده باشند این تجربه ها باعث می شود آن فرد دیگر اعتماد به نفس کافی برای صحبت در جمع را نداشته باشد اما با تکنیک های فن بیان میتوان تجربه های مثبتی برای تغییر این روند ایجاد کرد یکی از این تکنیک ها تجربه سخنرانی بر روی استیج برای کاهش استرس و ترس از سخنرانی ست.
یا مثال دیگری که نشان میدهد می توان تاثیر کلامی خود را با تمرین های فن بیان ارتقا داد تقویت و شفافیت صدا با تمرین های صداسازی و آوایی ست . همانطور که صدای یک خواننده می تواند با تمرین های مکرر صداسازی پخته تر و دلنشین تر شود ما هم می توانیم با استفاده از این تمرین ها صدای خود را که نقش مهمی در حرف زدن و تاثیر کلام ما دارد را تقویت نماییم.
فن بیان در چه بخش های به ما کمک می کند؟ و چه کاربردی داره؟
تقریبا نمی توان موقعیت یا شرایطی را در نظر گرفت که ما نیازی به صحبت کردن یا تعامل با دیگران نداشته باشیم از یک صحبت کوتاه و مختصر در یک جمع رسمی تا ساعت ها حرف زدن با خانواده و دوستان که همه نیازمند یک فن بیان قوی و تاثیرگذار است اما اگر بخواهیم به المان های که در موفقیت ما نقش دارند و می توان به کمک فن بیان آن را ارتقا دهیم اشاره کنیم به شبکه سازی، هنر متقاعد سازی، قدرت فروش، اعتماد و اعتبار سازی و … اشاره کرد که تنها بخش کوچکی از تاثیرات فن بیان ما در ارتباطات است.
اما اگر بخواهیم کمی عمیق تر به تاثیر فن بیان توجه کنیم کافیست به این موضوع اشاره کنیم که همه انسان ها همواره به دنبال اثری خاص و ماندگار از خود هستند که معمولا ما آن را به عنوان برندینگ شخصی می شناسیم اما باید توجه کنیم که چه رفتارهای باعث میشود که ما از لحاظ شخصیتی در جایگاه های مختلفی قرار بگیریم مثلا شخصی که قدرت رهبری را شاخصه اصلی خود در تصمیم گیری ها می داند همواره از لحاظ کلامی متفاوت تر از شخصی ست که دارای روحیه تیمی و کار گروهی ست. اما این تفاوت های کلامی ازهمان بدو تولد به وجود نیامده اند بلکه تصمیمی استراتژیک از سمت ما برای رسیدن به خواسته هایمان بوده است برای اثبات این موضوع کافیست به آدم های که روحیه رهبری دارند توجه کنید استفاده از تن صدای بلند با تاکید های قدرتمند همراه با زبان بدن و میمیک صورت تقریبا جدی چیزیست که شما معمولا از این افراد در مواقعی که نیاز به حمایت و رهبری دارید خواهید دید انتخاب این مدل استراتژی صرفا با تجربه بدست نخواهد آمد و شما نیاز دارید که برای استفاده بهتر از آن آموزش ببینید. و اینجاست که یادگیری مهارت فن بیان اهمیت پیدا خواهد کرد.
چطور مهارت فن بیان خود را ارتقا دهیم ؟
راه های زیادی برای تقویت مهارت فن بیان و سخنوری وجود دارد از قرار گرفتن در موقعیت های مختلف که فرصت صحبت با افراد جدید و متفاوت را به شما خواهد داد تا گوش دادن به تجربه افراد مختلف و الگو برداری از حرف هایشان اما چالش اصلی در تقویت مهارت فن بیان و سخنوری میزان سطح آموزش و زمانیست که شما برای یادگیری لازم دارید مسلما همه ما فرصت زیادی برای آزمون و خطا و کسب این مهارت بصورت تجربی را نخواهیم داشت و ممکن است حتی در این مسیر بارها و بارها دچار آسیب و از دست دادن فرصت هایمان شویم اینجاست که یادگیری این مهارت اهمیت پیدا خواهد کرد اینکه بتوان در زمان کوتاه و با کمترین چالش این مهارت را یاد گرفت چیزی ست که صرفا با شرکت در دوره های آموزشی فن بیان و سخنوری بدست خواهد آمد.
شما در پروسه یادگیری علاوه بر تقویت مهارت فن بیان و سخنوری خود یاد خواهید گرفت که چطور برندینگ متفاوت تری از دیگران داشته باشید و حتی اگر مهارت و یا تخصص خاصی دارید آن را با فن بیان قوی به بهترین شکل ممکن ارائه دهید.
فرصت آموزش در دوره آموزشی جامع مهارت فن بیان و سخنوری درآکادمی بتول ناصری